Restaurantkok
Een restaurantkok bereidt, kookt en presenteert gerechten en maakt menu's in restaurants.
- Maakt ingredienten klaar voor consumptie of voor het koken (bijv. wast, schilt, snijdt en verwijdert zaadjes van vruchten en groenten en snijdt vlees).
- Beoordeelt de kwaliteit van ingredienten, bijv. door te proeven, ruiken, erin te prikken, etc.
- Weegt, meet en mengt ingredienten volgens recepten en/of naar eigen inzicht, maakt hierbij gebruik van verschillende soorten keukengerei en -apparatuur.
- Reguleert de temparatuur van ovens, grills, roosters en andere keukenapparatuur.
- Kruidt en kookt gerechten volgens recepten, eigen inzicht en/of ervaring, maakt hierbij gebruik verschillende methoden (bijv. bakken, smoren, braden, roosteren, grillen, stomen).
- Verdeelt eten in porties en zorgt voor een goede presentatie.
- Geeft de borden aan bedienden of bedient de gasten.
- Maakt menu's en schattingen van de hoeveelheid benodigdheden en de kosten.
- Controleert, bestelt, ontvangt en bergt (etens)waren op en neemt maatregelen om bederf tegen te gaan.
- Inspecteert en reinigt de keuken, keukenapparatuur en -machines etc., om een veilige en hygienische werkomgeving te garanderen.
Kijk voor een leuk Italiaans restaurant in Eindhoven eens bij Pizzani.