Slager of visboer (detailhandel)
Een slager of visboer (detailhandel) snijdt en bereidt porties vlees of vis voor klanten voor verkoop of gebruik.
- Bestelt vlees- of visvoorraden en houdt de voorraad bij.
- Ontvangt en inspecteert vlees- of visleveringen, slaat de leveringen op en zorgt voor de betaling.
- Maakt standaard of speciaal bestelde stukken vlees of vis en vlees-of visproducten, bijv. snijdt, ontbeent, bindt, vermaalt vlees (bijv. rundvlees, varkensvlees, gevogelte) of schubt, stroopt, verwijdert ingewanden, wast, fileert vis.
- Prijst en plaatst stukken vlees of vis in toonbanken.
- Verkoopt vlees of vis aan klanten (incl. inpakken, wegen, etiketteren en afrekenen van producten).
- Adviseert klanten, bijv. over het bewaren, bereiden en koken van vlees of vis of over het inschatten van benodigde hoeveelheden.
- Maakt instrumenten en werkoppervlaktes schoon.
- Voert ondernemerstaken uit, bijv. de financile administratie, adverteren, beveiliging, etc.
- Maakt eigen producten van vlees of vis, bijv. gemarineerd vlees, worsten, quiches, kant-en-klare maaltijden, etc.
- Geeft leiding aan het personeel, bijv. andere slagers, vleessnijders of visfileerders.