Carrierekansen: solliciteren en Twitter

28 januari 2011 - Twitter kan een goed middel zijn om je carrièrekansen een boost te geven. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig solliciteren via dit sociale medium. Wil je weten hoe je meer kans maakt? Kijk dan eens naar de volgende tips: 

Zeven tips om te solliciteren via Twitter

1. Als je dat nog niet gedaan hebt: maak een account aan op Twitter.com. Zorg dat u een gebruikersnaam kiest die ook professioneel te gebruiken is. Gebruik dus je eigen naam of bedrijfsnaam: Als je solliciteert doe je dat namelijk ook niet onder een andere naam. Net als bij domeinnamen zijn Twitter-namen uniek. Upload ook een foto of logo, dan weten anderen met wie ze te maken hebben. Geef in je profiel aan dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Zodoende weten je volgers, zelfs als je niet over je zoektocht tweet, dat je op zoek bent naar een baan.

2. Volg mensen en bedrijven die je interessant vindt en medewerkers die bij die bedrijven werken… Zo kun je sneller contact leggen dan kandidaten die niet op Twitter zitten.

3. Tweet berichten uit de branche waar je wilt werken. Laat je kennis zien. Retweet artikelen uit vakbladen die interesant zijn voor jouw vakgebied of tweet over je eigen zoektocht, kennis, ervaring(en), etc. Gebruik hashtags voor interessante evenementen en conferenties binnen jouw vakgebied, actuele onderwerpen en meer. Zo wordt je onderdeel van het gesprek en herken je sneller de meest interessante Twitteraars.

4. Banen vallen niet zomaar in je schoot als je eenmaal aan het twitteren bent. Ga dus op zoek naar vacatures via vacaturesites en gebruik de Twitter-zoekfunctie om bedrijven en banen te vinden die je interessant lijken.

5. Zorg ervoor dat je CV online vindbaar is bij grote vacaturesites als de Nationale Vacaturebank of, als je bijvoorbeeld ICT'er bent, bij ICTergezocht.nl, en maak hiernaar een link in je profiel. Heb je geen eigen website, geen probleem. Je kunt je CV op Linkedin aanmaken of je document zelfs gewoon zo uploaden, zodat het online vindbaar is. Je kunt evt. potentiële werkgevers via een Twitter-berichtje ook een link naar je CV sturen.

6. Verbindt je sociale netwerkprofielen met elkaar: je Facebook, Linkedin en Twitter-account, je kunt het allemaal met elkaar verbinden. Zo bereik je alle contacten in je netwerk.

7. Maak reclame voor jezelf, maar kom niet desperaat over. Laat je eigen kennis en vaardigheden zien. 

Heeft u nog meer tips? Laat ze weten bij de reacties hieronder!

Reacties op nieuwsbericht

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsartikel.


Reageer op dit artikel

Naam *

E-mail *

Reactie *

Hou me op de hoogte van nieuwe reacties bij dit artikel

Verificatie code *  captcha Refresh Captcha
Adverteren via Daisycon


Eerdere nieuwsberichtenCursusaanbieder? Het plaatsen van cursussen is gratis dus maak snel een account aan!