Veelgestelde vragen over onze cursus zoekmachine

Veelgestelde vragen bezoekers

Hoe kan ik het snelst een training vinden?

Cursusvoor.nl is vergelijkbaar met Google. U toetst (een gedeelte van) een of twee trefwoorden in en u krijgt de resultaten die daar bij passen. De trefwoorden zijn alleen van toepassing op de titels van de cursussen, dus niet op de naam van de aanbieder.

Hoe is de rangorde in de resultatenlijst bepaald?

De rangorde wordt bepaald door twee zaken: ten eerste zijn er betaalde en gratis aanbieders. De gratis aanbieders staan onder de betaalde aanbieders. Daarnaast is er de populariteit van de cursusaanbieder. Een cursusaanbieder met populaire cursussen komt hoger te staan dan die van een minder populaire aanbieder. In enkele gevallen zal er bovenaan ook nog een adverterende aanbieder staan, maar dit zullen er nooit meer dan 10 per lijst zijn.

Ik zoek een bepaalde aanbieder van cursussen, opleidingen, trainingen op workshops. Hoe vind ik die?

Aan de rechterzijde van Cursusvoor.nl is een zoekbalk waarmee je ook kan zoeken op naam van de aanbieder.

Ik heb een geschikte cursus gevonden. Hoe moet ik me nu aanmelden?

Aanmelden voor de cursussen, trainingen en opleidingen gaat via de website van de aanbieder.

Moet ik voor de diensten van Cursusvoor.nl betalen?

Nee, Cursusvoor.nl is compleet gratis.

Waarom is Cursusvoor.nl opgericht?

De eigenaar van Cursusvoor.nl vond dat het vinden van cursussen niet eenvoudig was. Portals voor cursussen genoeg, maar geen enkele leidde de bezoeker direct naar de pagina over de cursus van de aanbieder zelf. Ook de structuur en eenvoud laat bij veel portals te wensen over. Cursusvoor.nl is erop gericht zonder poespas te functioneren, waardoor het voor bezoekers overzichtelijk blijft.

Hoe helpen de artikelen mij in het vinden van een cursus?

Cursusvoor.nl biedt een groot aantal artikelen aan waarin diverse onderwerpen kort worden omschreven. Ook worden hier suggesties voor mogelijke zoektrefwoorden gegeven. Op die manier kunt u ook snel bij de voor u geschikte cursus of opleiding terecht komen.

Is het cursusaanbod altijd actueel?

De cursusaanbieders houden het aanbod zelf bij, dus in principe is het zeer actueel. Het kan echter voorkomen dat de aanbieders niet op tijd zijn met het bijhouden van hun eigen cursussen.

Veelgestelde vragen aanbieders

Is het gratis om mij als aanbieder aan te melden als aanbieder en cursussen te plaatsen?

Ja, zowel het aanmelden als plaatsen van cursussen, opleidingen, trainingen en workshops is compleet gratis, tenzij u abonnee wordt. Wij willen namelijk een zo uitgebreid mogelijk aanbod en dat is alleen mogelijk als de dienst gratis is. Er zit geen bepaalde termijn aan vast.

Hoe kan ik ons aanbod op Cursusvoor.nl zetten?

Heel eenvoudig. Meld u aan voor een nieuw account en vul uw bedrijfsgegevens in. Wacht vervolgens tot wij deze hebben goedgekeurd. Nadat u de bevestigingsmail heeft ontvangen kunt u uw cursussen toevoegen.

Hoe verdient Cursusvoor.nl geld?

Cursusvoor.nl verdient zijn geld met het verkopen van abonneepakketten, banners, extra zoekgerelateerde trefwoorden en links bij artikelen.

Als een kandidaat zich aanmeldt via Cursusvoor.nl, moet ik daar als aanbieder dan voor betalen?

Nee, ook al krijgt u vele leads via Cursusvoor.nl, daar hoeft u niets voor te betalen. Wel hopen wij dat het u wellicht inspireert van de advertentiemogelijkheden gebruik te maken.

Welke advertentiemogelijkheden zijn er?

U kunt abonnee worden uiteraard, maar daarnaast zijn er nog meer advertentiemogelijkheden. Zo is het mogelijk extra trefwoorden te kopen waarmee uw cursussen en opleidingen gevonden worden. Bekijk een overzicht van alle advertentiemogelijkheden.

Ik wil op een andere manier adverteren of diensten ruilen. Kan dit?

Cursusvoor.nl is flexibel, dus als u ons een advertentievoorstel doet zijn wij altijd bereid te luisteren. Wilt u adverteren in ruil voor het weggeven van cursussen? Ook dit behoort tot de mogelijkheden.

Waarom is Cursusvoor.nl opgericht?

De eigenaar van Cursusvoor.nl was van mening dat het vinden van cursussen tot op heden niet eenvoudig was. Portals voor cursussen waren er al genoeg, maar geen enkele van deze portals leidde de bezoeker direct naar de pagina over de cursus van de aanbieder zelf. Ook de structuur en eenvoud laat bij veel portals te wensen over. Cursusvoor.nl is erop gericht zonder poespas te functioneren, waardoor het voor bezoekers overzichtelijk blijft.

Hoe kom ik als aanbieder hoger in de zoekresultaten op Cursusvoor.nl? Hoe wordt bepaald welke training bovenaan staat?

De rangorde wordt bepaald door betalende / niet betaalde aanbieders en de populariteit van u als aanbieder. Een aanbieder met populaire cursussen, opleidingen, trainingen en/of workshops komt hoger te staan dan een minder populaire aanbieder. Met populariteit bedoelen we het aantal clicks dat een bepaalde cursus krijgt. Het is voor een beperkt aantal aanbieders ook mogelijk altijd bovenaan te staan in de zoeklijsten. Deze aanbieders betalen hiervoor.

Hoeveel trainingen, cursussen e.d. mogen gratis aangeboden worden op de site?

Er is geen limiet. Voorwaarde is dat de cursussen echt bestaan. Ook mag u niet diverse titels voor één cursus invoeren. Cursusvoor.nl wil het de bezoeker namelijk niet onnodig moeilijk maken.

Wat mag er in de cursustitel vermeld worden?

De cursustitel dient (min of meer) hetzelfde te zijn als op de website van de aanbieder, en bevat maximaal 75 karakters. Het is niet toegestaan extra trefwoorden toe te voegen. Cursusvoor.nl controleert dit steekproefsgewijs. Bij misbruik zal uw aanbod (tijdelijk) worden verwijderd, ook als u extra trefwoorden heeft gekocht.

Hoeveel trefwoorden voor de zoekopdracht worden er gratis aangeboden en wanneer zijn hier kosten aan verbonden?

Alleen de trefwoorden die in de titel staan zullen gebruikt worden in de zoekopdracht. Er zijn kosten aan verbonden als je extra trefwoorden wilt toevoegen voor de zoekopdracht die niet in de titel staan.

Wordt het bedrijfslogo en het doorlinken naar de site van de aanbieder gratis geplaatst?

Ja. Ook dit is gratis.

Zijn er restricties gebonden aan eventuele wijzigingen binnen het cursusaanbod; aantal keer wijzigingen, aanvullen en verwijderen van trainingen?

Nee, u kunt eindeloos wijzigingen doorvoeren.

Hoe kunnen deelnemers zich aanmelden voor een cursus, opleiding, training of workshop?

Via uw website of contactgegevens. Cursusvoor.nl speelt hier geen rol in.

Krijg ik als aanbieder rapportages van het aantal zoekopdrachten er per training hebben plaatsgevonden?

Op dit moment zijn wij nog niet zover dit automatisch te versturen. Indien u geïnteresseerd bent kunnen wij u echter wel vertellen hoeveel zoekopdrachten er zijn uitgevoerd.

Is het mogelijk mijn ranking te beinvloeden?

Ja en nee. Als u uw populariteit weet te vergroten zullen meer mensen op uw cursussen klikken. Maar het heeft geen enkele nut om honderden keren op uw eigen aanbod te klikken… Wel kunt u adverteren om zo hoger in de lijst te komen te staan, waarmee u uw populariteit voor onbepaalde tijd kunt verhogen.

Hoe kan ik de laatste ontwikkelingen rondom Cursusvoor.nl volgen?

Cursusvoor.nl heeft een nieuwsfunctie en is te vinden op Twitter en Linkedin. Volg ons op één of meerdere manieren om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven.

Kan ik op mijn eigen website gebruik maken van de data van Cursusvoor.nl?

In veel gevallen zal dit geen enkel probleem zijn. Neem hiervoor contact met ons op

Ik heb een vraag of opmerking over Cursusvoor.nl. Aan wie stel ik deze?

U kunt gewoon een mailtje sturen naar info@cursusvoor.nl. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.Cursusaanbieder? Het plaatsen van cursussen is gratis dus maak snel een account aan!