Keukenhulp
Een keukenhulp assisteert koks en keukenpersoneel in restaurants, hotels, cateringbedrijven, kantines etc., bijv. door het voorbereiden van gerechten en het schoonmaken van de keuken.
- Assisteert koks bij het bereiden van gerechten (bijv. wassen en schillen van groenten en vruchten, snijden van brood en vlees).
- Weegt en mengt ingredinten, bijv. met behulp van weegschalen en maatbekers.
- Maakt gerechten klaar om opgediend te worden.
- Maakt eenvoudige gerechten zoals sausen, dressings, sandwiches, soepen, desserts, etc.
- Houdt toezicht op de voorraad en informeert de leidinggevende indien bestellingen nodig zijn.
- Pakt geleverde (etens)waren uit en bergt deze op in bijv. koelkasten, kasten en andere opbergplekken.
- Houdt de werkplek schoon (bijv. het reinigen van werkoppervlakten, keukengerei, kasten en keukenapparatuur).
- Houdt de keuken schoon (bijv. het vegen en dweilen van vloeren, het afvoeren van afval).
- Spoelt en wast borden af en bergt ze op de juiste plek op (bijv. in kasten, lades, etc.)